Hlavní obsah

Řidička kamionu sjela z mostu, visela 30 metrů nad řekou. Šílený okamžik zachytila kamera v kabině

Louisvillle

U amerického soudu se objevily záběry z nehody v americkém městě Louisvillle, po němž zůstal kamion i s mladou řidičkou viset z mostu. Ta navzdory velmi dramatické situaci vyvázla bez zranění.

Řidička se zoufale snažila vyhnout nehodě, její kamion zůstal viset z mostu 30 metrů nad řekouVideo: WHAS, AP

Článek

Nehoda na Clark Memorial Bridge, jenž ve městě Louisville spojuje břehy řeky Ohio, se stala již 1. března, ale až nyní se u soudu objevily nové záběry, které zachycují mimo jiné také dění v kabině kamionu, jenž zůstal viset z mostu ve zhruba třicetimetrové výšce.

Obviněným je podle webu New York Post třiatřicetiletý Trevor Branham, jenž se v osudný okamžik snažil vyhnout odstavenému autu. Při tom však přejel do protisměru, kde narazil do tahače, za jehož volantem seděla šestadvacetiletá Sydney Thomasová. Ta se ze všech sil snažila situaci zvládnout, ale nakonec její kamion prorazil zábradlí. Návěs zůstal na vozovce, ale kabina i s řidičkou visela nad vodou.

Šílený způsob, jak zemřít

„Když jsem projela tím zábradlím, řekla jsem si, že to je šílený způsob, jak zemřít,“ popsala později Sydney své černé myšlenky. „Někdy se modlím, ale myslím si, že bůh mě neposlouchá, ale tehdy mě slyšel,“ popsala, co dělala, než ji záchranáři po 40 minutách dostali do bezpečí.

Mezi modlitbami však také přemýšlela o tom, co bude dělat, pokud se i s kamionem zřítí dolů. A podle úřadů k tomu skutečně nebylo daleko. „Říkala jsem si, že jestli to začne padat, tak musím vyskočit. Rozepnout bezpečnostní pás, otevřít dveře a vyskočit,“ uvedla s tím, že raději by se utopila při pokusu odplavat než uvězněná v kabině.

Kontejner rozdrtil osobní auto, v němž seděla žena a dvě děti. Všichni přežili

Koktejl

Výběr článků

Načítám