Hlavní obsah

Řidič v Německu po nehodě pojídal na louce trávu, aby zamaskoval svou opilost

Podnapilý 77letý řidič způsobil při výjezdu z parkovacího místa v západoněmeckém Wittenu dopravní nehodu. Svou indispozici se před příjezdem policie snažil zakrýt tím, že na přilehlé louce začal pojídat trávu. To mu stejně nepomohlo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Úsměvná příhoda se podle tiskové zprávy bochumské policie odehrála ve středu po sedmé hodině večer. Náhodný kolemjdoucí, 46letý muž, si všiml, že senior při vyparkovávání svého vozidla poškodil jiné auto a snažil se ujet.

Svědek se mu postavil do cesty ve snaze řidiče zastavit. Ten ale přidal plyn, nabral muže na kapotu a způsobil mu menší zranění.

Když senior zastavil, svědek otevřel dveře vozidla a „přiměl“ řidiče, aby vystoupil. Senior nato ve zjevné obavě z výsledku testu na alkohol odešel na přilehlou louku, kde začal trhat trávu a pojídat ji.

Další kolemjdoucí zavolali policii, která řidiči při dechové zkoušce naměřila 0,64 promile alkoholu v krvi. Německé předpisy povolují maximálně 0,5 promile.

Policisté seniorovi zakázali pokračovat v cestě, zabavili mu řidičský průkaz a odvezli jej na odběr krve. Současně podali trestní oznámení a nařídili mimořádnou lékařskou prohlídku k posouzení jeho způsobilosti k řízení motorových vozidel.

„Drive in“ po tyrolsku. Opilý Rakušan přistál s autem na terase restaurace McDonald’s

Koktejl

Výběr článků

Načítám