Hlavní obsah

Retrívr v Číně přinesl páníčkovi dárek z lesa. Sršním hnízdem ho moc nepotěšil

Originální dárek přinesl svému páníčkovi v jihočínském městě Che-jüan zlatý retrívr poté, co se chvíli toulal v místním lesíku. Šlo o klacek se sršním hnízdem. Jakmile jej hrdě položil vedle relaxujícího mladého muže, nabral vývoj rychlý spád.

Pes přinesl majiteli klacek se sršním hnízdemVideo: AP

Článek

Úsměvný příběh s nádechem lehčího dramatu se podle serveru GreenWire odehrál tento měsíc. Majitel psa byl pohodlně usazený v křesle a hrál si se svým mobilním telefonem, když se jeho čtyřnohý přítel vrátil z průzkumu místních porostů.

V tlamě držel tenkou větev, kolem níž si vybudovali hnízdo sršni. Pes dárek položil hned vedle páníčka, zřejmě v naději, že se mu zavděčí.

Odhad retrívra se ale ukázal jako špatný, protože hnízdo bylo stále obydlené. Sršni vylétli a vyrušili muže z relaxu.

Majitel psa vyděšeně vyskočil, oháněl se rukama a snažil se ochránit před nebezpečným hmyzem bundou, načež v panice utekl.

Pomsta za telefon?

Zmizel i pes, i když ten se potíží bát nemusel. Sršně prý odrazovala jeho dlouhá srst. Zato páníček nějaký štípanec schytal, což ale naštěstí nemělo vážnější následky než oteklé oko.

Psí historka pobavila sociální sítě, i když někteří diskutující si neodpustili trochu jízlivosti. „Byla to pomsta. Pes nechtěl, aby si jeho pán hrál celý den s telefonem,“ napsal jeden z uživatelů.

Agresivní sršni v Brně pobodali 14 dětí

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám