Hlavní obsah

Řetízek zachránil oběti střelby život. Kulka uvázla mezi články

Neuvěřitelné štěstí měl muž z Denveru v americkém státě Colorado, který zůstal naživu jen díky tomu, že měl ve správnou chvíli na krku řetízek. Šperk totiž zachytil a nepropustil projektil, který na majitele vystřelil po hádce jiný muž.

Foto: Profimedia.cz

Řetízek se zachyceným projektilem

Článek

„Tento stříbrný řetízek je pravděpodobně jediným důvodem, proč je oběť střelby ještě naživu,“ uvedli vyšetřovatelé s tím, že jde o zcela neuvěřitelný případ, informoval server WEAU13News. Incident se odehrál minulý týden.

Oba muži se dostali do blíže neupřesněného sporu. Útočník nato vytáhl pistoli, zamířil na hlavu protivníka a stiskl spoušť.

Kulka ráže 22 LR se ale nezavrtala napadenému do lebky ani nezasáhla jeho krční tepnu, nýbrž uvázla mezi dvěma články řetízku širokého asi jeden centimetr. Jediná újma, kterou oběť střelby utrpěla, byla povrchová rána. Ta napadeného na životě nijak neohrožovala.

Policie útočníka zatkla ještě na místě střelby a obvinila jej z pokusu o vraždu. Vyšetřovatelé mezitím zveřejnili snímek řetízku se stopami krve a zdeformovaným projektilem.

Kriminalisté dále uvedli, že si nejsou jisti, zda byl řetízek jen ze stříbra. Tento kov je prý příliš měkký a kulku by zřejmě nezachytil. „Prostě neuvěřitelné,“ dodali policisté v prohlášení.

Američan se během bohoslužby pokusil zastřelit pastora. „Přikázal mi to Bůh“

Amerika

Výběr článků

Načítám