Hlavní obsah

Řekl bych tak 3,5. Bosý opilec v Brně odhadl výsledek alkoholového testu přesně

Brno

Pracovníci zajišťující dostavbu Švejdova pavilonu Masarykova onkologického ústavu v Brně se v závěru minulého týdne obrátili na linku 156. Na staveniště za nimi přišel silně opilý muž, sprostě dělníkům nadával a odmítal odejít. Zpočátku humorná příhoda, o které policie informovala v pondělí, skončila spoutáním bosého opilce a přepravou na záchytku.

Foto: Martina Odehnalová, ČTK

Služební vozidlo hlídky Městské policie Brno

Článek

V době příjezdu hlídky seděl devětatřicetiletý návštěvník bez bot mezi stavebními buňkami. I na strážníky byl sprostý, ale díky jejich trpělivosti s nimi alespoň zpočátku spolupracoval.

Na otázku, jestli je opilý, odpověděl, že pil „včera i dnes“. Neopomněl dodat, že je judista, ačkoliv dotaz na toto téma od nikoho z přítomných nepadl. Strážníci ho pobídli k podstoupení dechové zkoušky.

Odjezd na záchytku

„Muž poznamenal, že jestli může odhadovat, řekl by tak tři a půl. Jeho téměř jasnozřivou předpověď alkoholtester prakticky beze zbytku potvrdil. Na displeji se zobrazila hodnota 3,45 promile. Muž střídavě vstával, sedal si a lozil po kolenou. Jednoznačně nebyl schopný se o sebe postarat, a tak ho hlídka nechala odvézt na záchytnou stanici,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Údajný judista nakonec odcestoval v poutech, protože chvíli předtím se jednoho ze strážníků pokusil udeřit do obličeje. Muži zákona zdravotníkům asistovali i při převozu i během předávání pacienta lékařce. Po vystřízlivění čeká muže správní řízení.

Agresivní cizinec v Mladé Boleslavi nadával kolemjdoucím, záchranáři dal pěstí do obličeje

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám