Hlavní obsah

Radnice v Cannes zrušila svatbu, protože průvod hostů byl příliš divoký

Radnice v Cannes na jihu Francie v minulých dnech na poslední chvíli zrušila svatbu jednomu páru, protože průvod jeho svatebních hostů napříč městem byl příliš hlučný a divoký. Zasáhnout musela policie.

Foto: Wavebreak, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na kolonádě ve městě proslaveném filmovým festivalem bývá o víkendu i deset svateb denně, ale poslední zářijovou sobotu jich bylo pouze devět. Jeden svatební průvod byl totiž tak divoký, že musela zasáhnout policie.

Ta účastníky svatebního konvoje třikrát žádala, aby se utišili, ale marně. Jeden ze svatebních hostů údajně dokonce navrhl řidiči, aby policistu srazil. Ten naštěstí stačil uskočit, ale na svatebčany podal trestní oznámení. Na opakované výzvy policie, aby respektovali dopravní předpisy, dokonce někteří hosté reagovali výhrůžkami, píše Le Figaro.

Porušování povolené rychlosti, troubení, cestující sedící vně aut či neukázněné zastávky na silnici. To, co mohou svatebčané považovat za oprávněné oslavy, mají policisté za porušení předpisů a stále častěji s ním musejí bojovat na mnoha místech ve Francii.

Radnice v Cannes tak začala se snoubenci uzavírat smlouvy, že v případě porušení předem daných pravidel má právo jim i na poslední chvíli zrušit obřad. A v případě zmíněného divokého průvodu jej neváhala využít.

Ke stejnému kroku kvůli nebezpečnému chování svatebních hostů přistoupila i další města na Azurovém pobřeží. Svatby se na poslední chvíli rušily už také v Nice.

Španěl si založil nevšední podnikání. Chodí na svatby, aby je překazil

Koktejl

Výběr článků

Načítám