Článek
"Tentokrát je tématem akce Kulinářská senzace v době krize, což se mi velmi líbí. Lidé budou mít příležitost relativně levně ochutnat pokrmy kuchařů z nejluxusnějších restaurací," vysvětluje John.
"Po odchodu z televize jsem ohlásil, že už se budu v životě věnovat jenom radostem, což je pro mne gastronomie, že snad mám na to ve svém věku už právo," dodal John, který má teď více času na svůj koníček - vaření. Ovšem vaří jenom vybrané speciality.
"Nejraději vařím chobotnice a všelijaké mořské havěti. Na to mám své recepty. A pak také zvěřinu - kančí, daňčí. A přímo miluji zajíce. Připravuji jídla buď k bílému, nebo k červenému vínu. Chobotnice samozřejmě k bílému, zvěřinu k červenému," říká známý odborník na vína, který se pyšní i velkou domácí vínotékou.
"Začal jsem s vínem, a když člověk rozumí vínu, pak také dojde k tomu, že by si mohl k němu připravit dobré jídlo. Je to snoubení jídla s vínem. Tak jsem se dopracoval k tomu, že vařím," tvrdí John.