Hlavní obsah

Racek v Anglii roky krade v obchodě chipsy. S jistotou si bere příchuť hovězí barbecue

Wyke Regis

Zaměstnanci obchodu v anglickém městečku Wyke Regis jsou krátcí na všetečného zloděje, který si do prodejny již šest let bez placení chodí pro chipsy. Racek, jenž dostal přezdívku Steven Seagull, má nejraději příchuť hovězí barbecue.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V obchodě Lyndale Central ve Wyke Regis v anglickém hrabství Dorset lze již zhruba šest let narazit na velmi drzého zloděje. Místní racek vždy vejde do prodejny, sebere sáček chipsů a s nimi odkráčí ven, kde se často také podělí se svými parťáky, informoval server BBC.

V narážce na známého akčního herce dostal drzý pták přezdívku Steven Seagull (tedy v češtině Steven Racek) a zaměstnanci obchodu se mu snaží v krádežích zabránit alespoň tím, že zákazníky cedulemi vyzývají k důslednému zavírání dveří, aby se Steven nemohl dostat dovnitř. „Ale i když jsou dveře zavřené, stejně do nich buší zobákem, aby je otevřel,“ popsal situaci vedoucí prodejny Stuart Harmer.

Za dva měsíce třicet pytlíků

Zároveň doplnil, že jen za poslední dva měsíce Steven ukradl kolem třiceti pytlíků chipsů, a upřesnil, že nejraději má příchuť hovězí barbecue. A také popsal podle jeho slov zoufalý pokus, kdy mu přeskládáním zboží zaměstnanci chtěli podstrčit pálivé chipsy, ale Steven zkrátka vždycky ty své oblíbené najde.

„Viděla ho tu už spousta zákazníků, ale on se vůbec nestydí. Je velmi odvážný, někdy docela otravný, ale co se dá dělat,“ je Stuart Harmer víceméně smířený se současným stavem.

Jisté vrásky mu však činí vysvětlování u vedení firmy, proč se mu ztrácí zboží. „Když se jim snažím vysvětlit, že se nám racek krade chipsy, tak si myslí, že si z nich dělám legraci,“ popisuje další potíže, které mazaný Steven Seagull působí.

Mladý Skot vyšplhal na pouliční lampu, aby vysvobodil racka

Koktejl

Výběr článků

Načítám