Hlavní obsah

Mladík v Brně si v originální uniformě hrál na vojáka z povolání, strážníci ho odhalili

Brno

Uniformy ozbrojených a záchranných složek jsou pro některé jednotlivce tak neodolatelné, že je v rozporu se zákonem nosí i na veřejnosti, ačkoliv nejsou členy daných organizací. Minulou středu si strážníci v Brně všimli muže, který měl na sobě prakticky kompletní stejnokroj příslušníka Armády České republiky.

Muž si hrál na vojáka z povoláníVideo: MP Brno

Článek

Na hlavě měl baret, vykračoval si v maskáčích oficiálního vojenského vzoru a nezapomněl ani na patřičné doplňky, které k uniformě patří. Nepodcenil například maskáčový opasek s připnutým pouzdrem a nožem, nápisy s označením České republiky, státní vlajku a takzvanou domovenku. Na zádech si nesl i polní batoh s vybavením.

Takto vystrojen však muž na Mendlově náměstí přece jen vzbudil pozornost strážníků. „Navzdory pečlivému výběru prvků totiž upoutaly hlídku městské policie dva nepatrné detaily, které by pro většinu laiků byly pravděpodobně nepostřehnutelné,“ řekl Novinkám mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Mladík se podle něj přiznal, že není příslušníkem armády a je pouze jejím fanouškem. Nošením uniformy se tedy stal podezřelým z porušení zákona o ozbrojených silách a čeká ho správní řízení.

„Jaké detaily ho prozradily, uvádět nebudeme, abychom nepomáhali dalším při zdokonalování neoprávněně nošené výstroje,“ dodal mluvčí. Láska k uniformě může pro nadšence znamenat pokutu v řádu tisíců korun.

Řidič v Brně si šel upravit stěrač, auto s dvouletou dcerou uvnitř se samo zamklo

Krimi

Výběr článků

Načítám