Hlavní obsah

Profesionální jedlík spořádal za pět minut téměř kilogram steaků

Právo, mp
Soběsuky

Největším pojídačem hovězích steaků se stal známý jedlík Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky na Vysočině. V sobotu totiž zvítězil v šestém ročníku soutěže Maxijedlík, které se konala v obci Soběsuky na Plzeňsku.

Foto: Petr Eret, ČTK

Jaroslav Němec z Bystré u Poličky se stal králem v pojídání steaků na čas.

Článek

Za pět minut se mu do sebe podařilo dostat 888 gramů šťavnatého roštěnce upraveného jako médium.

Němec je už téměř profesionál a obdobných soutěží má za sebou celou řadu, naposledy talentovou show na Primě.

Foto: Martin Polák, Právo

Jaroslav Němec při pojídání steaků.

Ta sobotní podle jeho slov patřila k těm obtížnějším. „Bylo to těžké a pětiminutový limit byl vražedný, vůbec to nešlo polykat,“ řekl těsně po soutěži. Nový držitel titulu Maxijedlík získal za svůj úctyhodný výkon velký dárkový koš plný biopotravin.

Za Němcem se umístil Josef Průcha, kterému vítězství uniklo o čtyři gramy, třetí byl loňský šampion Josef Větrovský, jehož porce vážila 676 gramů.

„Soutěže se účastní deset zájemců. Za časový limit musí sníst co nejvíce steaků o váze 200 gramů. Dosavadní rekord je 1090 gramů,“ popsala pravidla Jana Silovská, spolumajitelka restaurace Angus Steak House, které soutěž pořádá.

Kuchařský mistr podle ní vždy připraví 50 steaků. „Co zbude, dojí personál, tuhle soutěž má rád,“ poznamenala s úsměvem restauratérka.

Foto: Martin Polák, Právo

Kuchař ukazuje steaky připravené k soutěži.

Související témata:

Výběr článků

Načítám