Hlavní obsah

Při teambuildingu u čtyřtisícové hory v Coloradu nechali kolegu napospas osudu

Záchranáři v americkém státě Colorado museli pomáhat ze svízele úředníkovi, kterého kolegové při společném treku v rámci teambuildingu nechali samotného u hory Shavano vysoké 4315 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Mount Shavano v americkém státě Colorado

Článek

Skupina 15 lidí se na túru vydala v jeden srpnový pátek ráno. Zatímco 14 z nich výšlap zakončilo v sedle pod horou, patnáctý pokračoval sám až na vrchol.

Toho dosáhl kolem 11:30, načež se vydal na zpáteční cestu. Ztratil ale orientaci, mimo jiné proto, že jeho kolegové už také sestupovali a z nepochopitelných důvodů odstranili z balvanovitého terénu věci, které jim sloužily jako značky a jež mohly být stejně užitečné i osamělému spolupracovníkovi, informoval server ABC News.

Když se hlavní skupina vrátila do údolí a kolega se jim osm hodin neozýval, zalarmovali záchranné složky. Pátrání po pohřešovaném s pomocí vrtulníku a dronů ztěžoval silný vítr, mrznoucí déšť i fakt, že na řadě míst v hornaté oblasti nebyl k dispozici signál pro mobilní telefon.

Záchranné týmy pokračovaly v pátrání až do sobotního rána, přičemž jim na pomoc přišly posily ze sousedních regionů.

V sobotu dopoledne získal pohřešovaný opět dostatečně silný mobilní signál a zavolal na tísňovou linku, jejímž operátorům udal svou polohu. Záchranáři pak muže objevili v rokli poblíž potoka, vyprostili jej a ve stabilizovaném stavu dopravili do nemocnice.

„Byl při sestupu velmi dezorientovaný a nejméně dvacetkrát na strmých svazích upadl,“ uvedli záchranáři s tím, že muž nebyl po svém posledním pádu schopen se postavit na nohy.

„Měl fenomenální štěstí, že znova získal mobilní signál a že byl dostatečně při vědomí, aby zavolal na tísňovou linku,“ dodali záchranáři.

Úřednice na teambuildingu odmítla pobíhat poslepu, teď vysoudila odebrané ohodnocení

Krimi
Související témata:
Teambuilding

Výběr článků

Načítám