Hlavní obsah

Překrmila psa k smrti. Novozélanďanka jde na dva měsíce do vězení

Na dva měsíce poslal tento týden soud v novozélandském Aucklandu do vězení ženu, která překrmila svého psa k smrti. Dopřávala mu takový objem stravy, že těžce obézní zvíře jménem Nuggi bylo už sotva schopné pohybu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pes vážil bezmála 54 kilogramů a údajně spořádal denně osm až deset kuřat. A v žaludku mu prý zbylo místo i na nějaké sušenky.

Podle listu The New Zealand Herald úřady už před třemi lety majitelce psa odebraly a svěřily jej do péče organizace na ochranu zvířat SPCA. Tam Nuggi během dvou měsíců shodil 8,9 kilogramu, pak ale náhle zemřel na akutní krvácení do dutiny břišní.

Následná pitva prokázala, že pes trpěl chorobami vyvolanými extrémním překrmováním. „Nuggi byl jedním z nejobéznějších zvířat, se kterými jsme se kdy setkali,“ řekl výkonný ředitel SPCA Todd Westwood s tím, že jeho spolupracovníci jsou spíš zvyklí starat se o podvyživené psy.

Policejní hafan Frigo vyčenichal zloděje, který chodil vykrádat rozestavěný dům

Krimi

„Nuggi byl drasticky překrmován a místo toho, aby majitelka vyhledala pomoc nebo změnila své chování, pokračovala do té míry, že pes už téměř nemohl chodit. To je nepřijatelné,“ dodal Westwood.

Když veterináři psa ženě odebírali, musel Nuggi ujít k autu asi deset metrů. Za tu dobu se třikrát zastavil, aby nabral dech. „Jeho nohy nedokázaly unést obrovské tělo,“ uvedla dále SPCA v prohlášení.

Zvíře bylo už tak obézní, že zvěrolékaři ve stetoskopu neslyšeli tlukot jeho srdce. Zvuk prostě nepronikl skrz vrstvu tuku.

„Jeho drápy byly navíc přerostlé a měl spoustu kožních výrůstků, zejména na kontaktních místech, jako je břicho a lokty. Trpěl také zánětem spojivek,“ uvedla dále SPCA.

Až nyní soud vynesl nad majitelkou psa verdikt, na jehož základě musí žena strávit dva měsíce za mřížemi a zaplatit finanční náhrady v celkové výši 1222 novozélandských dolarů (17 tisíc Kč). Kromě toho nesmí rok vlastnit žádného psa.

Svého psa našla doma pod obraz. Lahve si otevřel sám

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám