Článek
„Podařilo se nám získat jednoho z nejlepších sushi mistrů z Tokio Sushi Association a francouzského šéfkuchaře, který vařil v posledních letech v 2* a 3* michelinovských restauracích ve Francii, Anglii a Německu. Oba profesionálové spolu vytváří nový základ naší mezinárodní kuchyně, která se v restauraci připravuje již více než sedm let“, poznamenává majitel restaurace Daniel Jablonský.
S nástupem nového šéfkuchaře jara tak v restauraci čeká kompletně nový jídelní lístek, který dá na odiv veškeré schopnosti nové akvizice. Na květen se tak chystá akce s názvem "Krevety, krevety, krevety“, při které bude restaurace grilovat, restovat, smažit a tempurovat na několik způsobů bangladéšské garnáty. Oba šéfkuchaři mají pro hosty připravené menu, kde budou nejen francouzské a japonské úpravy tygřích krevet.
Vařil i pro marockého krále
Clement Martial sbíral své zkušenosti takřka po celém světě. V rámci vojenské služby působil jako osobní kuchař francouzského admirála pro polynéskou oblast na Tahiti. Jeho kariéra pak pokračovala ve vyhlášených restauracích v Německu, Británii a hlavně ve Francii, kde vařil pro restauraci Les 3 Marches ve Versailles (2* Michelin), ve které se vyučil, a Le Bistro d ´Hubert v Paříži (3* Michelin). Pracoval mimo jiné i jako šéfkuchař konzultant pro marockého krále.
Restaurant měl mimo jiné Týden nepálské kuchyně s Bikramem Thapou a má za sebou i výměnu šéfkuchařů s restaurací v jihoafrickém Hermanusu.