Hlavní obsah

Pracovala 17 let jako služka, zaměstnavatelka jí odkázala miliony

Ko Samui

Zní to jako ze scénáře hollywoodského filmu. Sedmnáct let pracovala paní Nutwalai Phupongtaová z thajského ostrova Ko Samui jako služka bohaté Francouzky. Nyní zdědila její milionové majetky, a sama si tak pomocnici do domácnosti může dovolit.

Foto: Profimedia.cz

Idylický thajský ostrov Ko Samui

Článek

Paní Catherine, francouzská obchodnice, se s manželem přestěhovala do Thajska před dvanácti lety. Když se rozvedli, zůstala na ostrově v honosné vile sama a na svém pozemku pronajímala pět prázdninových domů. Služka v areálu nebydlela, denně sem ale docházela.

Koncem dubna přišel šok. Údržbář našel paní domu bez známek života na lehátku pod slunečníkem. Majitelka spáchala sebevraždu pistolí, kterou si kdysi pořídila poté, co se do její vily pokoušel vloupat zloděj, informoval list The Bangkok Post.

Vedle lehátka policisté našli kromě zbraně sklenici vodky, cigarety, sluneční brýle a nábojnici, zatímco smrtící projektil objevili uvnitř domu. Lékaři i policie potvrdili, že majitelka objektu zemřela bez cizího zavinění. Prokazovaly to i stopy spáleného střelného prachu na její levé ruce.

Paní Catherine se ještě před smrtí hospodyni svěřila, že trpí nevyléčitelnou nemocí. O záměru vzít si život nemluvila, služce ale na poslední chvíli převedla na účet 500 tisíc bahtů (315 tisíc Kč) na zaplacení pohřbu. Několik dní před smrtí také informovala známé, že svůj majetek odkazuje thajské pomocnici.

Kromě areálu s luxusní vilou, bazénem a pěti prázdninovými domy jde o další pozemek, šperky či auto, vše v celkové hodnotě 100 milionů bahtů (63 milionů Kč).

Kanadský milionář prodal firmu a staví vesničku pro bezdomovce

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám