Hlavní obsah

Popelář zachránil v USA koťátko z lisu na odpadky

Mark Motta z okresu Burlington v americkém státě New Jersey je milovníkem koček, a tak když na začátku měsíce před šichtou obhlížel svůj metařský vůz a všiml si uvnitř dvou svítících oček, ihned zahájil záchrannou akci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šel říct řidiči, ať motor auta zhasne a vlezl do prostoru pro odpadky, odkud vytáhl koťátko, které bylo celé od oleje, špatně dýchalo a trpělo výtokem z očí.

„Mám kočky celý život, a tak vím, že když je chytíte za krkem za srst, tak si myslí, že je nese matka,“ popsal Mark, jak kotě dokázal zkušeně vytáhnout bez sebemenšího odporu. Nejprve se pokusil malou kočku alespoň nahrubo očistit pomocí své reflexní vesty a pak hned zavolal bezpečnostní pracovnici Samantě Stamileové.

Všichni se sešli na služebně, kde kočičku několikrát vykoupali a také jí opatrně vyčistili oči. Při tom také Mark přišel s nápadem, jak kotě pojmenují: bude to Squishy, což v angličtině znamená zhruba něco jako zmačkaný nebo přibouchnutý.

Samantha kotěti ještě podala trochu kočičího krmiva a odvezla ho k veterináři, kde Squishy zdarma vyšetřili a dali antibiotika. Poté kontaktovala organizaci pomáhající zvířatům, kde kočičku zapsali na seznam domácích mazlíčků určených k adopci, informoval web The Washington Post.

Ale dá se předpokládat, že k adopci nakonec možná vůbec ani nedojde. Squishy totiž zatím bydlí u Samanthy a stala se miláčkem nejen jí a jejích dcer, sedmileté Arabelly a dvouleté Adelyn, ale žádné námitky neměl ani vrchní velitel jejich domácnosti kocour Rascal. Společně radostně dovádějí a vedle toho má Sqishy nejraději chytání pohybujících se prstů na bosých nohou, a to bez výjimky u všech členů rodiny.

A spokojený je i zachránce Mark, jenž má radost, že se Samantha Squishy ujala. „Nemůžu mít další kočku, protože už mám kocoura. Jmenuje se Stinky (Smraďoch),“ potvrzuje svůj talent dávat malým šelmám přiléhavá jména.

Kočka a krysa si vyměnily role, z lovkyně se stala pronásledovaná

Koktejl

Výběr článků

Načítám