Hlavní obsah

Pomsta partnerovi, který ji opustil: Obézní Američanka za tři roky zhubla ze 145 kilo na polovinu

Třiatřicetiletá žena z Los Angeles dokázala během tří let zhubnout ze 145 kilogramů na méně než polovinu. Pomohla jí nejen dieta a pohyb, ale i skálopevná vůle umocněná snahou pomstít se bývalému partnerovi, který ji kvůli její obezitě opustil.

Foto: Profimedia.cz

Josie Varelová poté, co shodila polovinu dřívější váhy.

Článek

Josie Varelová z Los Angeles vyrůstala v rodině mexických přistěhovalců, kde jídlo bylo vším. Téměř celý život se kvůli nadváze potýkala se šikanou. Ve škole se jí spolužáci posmívali a byla vždy tou poslední, když učitelé vybírali hráče do sportovních týmů.

Denně si dopřávala velké porce nezdravých jídel plných sacharidů a tuku. Váha rostla a dostavily se i problémy při seznamování s muži.

Zatímco její kamarádky na diskotékách byly žádané a tancovaly, Josie narážela na nezájem a smutně se na ně dívala od stolu. „Když jsem si s někým naslepo přes internet dohodla schůzku, viděla jsem ve tvářích mužů ten zklamaný výraz, jakmile mě uviděli,“ odvyprávěla Josie svůj příběh médiím.

Z extrému do extrému. Vychrtlé modelky nahradily v adorování ženy s nadměrnou váhou

Lifestyle

Když se jí přece jen podařilo navázat vztah, nedopadlo to dobře. Partner ji opustil, což Josie řešila opět přejídáním. Prodejny rychlého občerstvení zůstaly nedílnou součástí jejího života.

„Prodavači u McDonald’s už znali moje jméno i objednávku, aniž bych cokoli musela říkat,“ přiznala podle serveru Mirror.

Nejhůře na tom byla začátkem roku 2018, kdy vážila 145 kilogramů a kupovala si oblečení velikosti XXXXL. Po rozchodu s přítelem v ní uzrálo odhodlání se svou postavou konečně něco udělat.

„Na začátku to byla snaha o pomstu, ale pak jsem si uvědomila, že se musím uzdravit,“ řekla dále Josie. Denně začala chodit do fitness studia, a když propukla pandemie koronaviru, chodila běhat do přírody. A kompletně přebudovala svůj jídelníček.

Terapie zafungovala, takže v roce 2021 už vážila jen 69 kilogramů. „Soustředila jsem se jen na sebe a nedělala si starosti s nalezením muže,“ dodala Josie.

Nakonec se seznámila s Eliasem, který ji v její proměně podporoval a za kterého se loni v říjnu provdala. „Jsem na sebe neuvěřitelně hrdá. Byla to divoká jízda a někdy i zapomínám, čeho jsem dosáhla, dokud mi jiné ženy nenapíšou, že jsem je inspirovala,“ řekla dále Josie podle serveru Daily Mail.

Když se po pandemii znovu otevřely posilovny, začala pracovat jako koučka hubnutí, aby pomohla ostatním. Váha jí sice opět trochu povyskočila, ale dnešních 80 kilogramů si prý už bedlivě hlídá.

„Všechno je to hlubší než pouhé hubnutí. Není to jen o čísle na váze nebo o tom, kolik sacharidů sníte. Je to dlouhá cesta k sebeúctě. A je to o tom, že na prvním místě je zdraví,“ vzkázala Josie všem, kteří se potýkají s obezitou.

Injekcí proti nezaměstnanosti. Britský ministr chce obézním lidem bez práce poskytnout léky na hubnutí

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám