Hlavní obsah

Policie v Madridu zachránila několik kohoutů, kteří měli sloužit jako rituální obětiny

Scéna jako z okultního hororového filmu se naskytla španělským policistům v čtvrti Tetuán na severu Madridu, kteří na základě hlášení prohledávali budovu, jež měla sloužit jako svatyně pro rituální náboženské účely. Uvnitř policisté našli a rovnou zachránili pět kohoutů, kteří měli sloužit k obětování. Záběry z policejní prohlídky přinesla agentura Reuters.

Policie v Madridu zachránila několik kohoutů, kteří měli sloužit jako rituální obětinyVideo: Reuters

Článek

Na policejních záběrech lze vidět, že kohouti byli drženi v papírové krabici. Policisté zabavili také nože, meče a další ostré předměty, které byly zakrváceny nebo byly se zbytky slepeného peří, což naznačuje, že už dříve byly využívány při rituálním obětování.

V místnosti se také nacházela řada sklenic a nádob s neznámým obsahem, podle španělského serveru El Mundo se mělo jednat o rituální předměty, které měly sloužit k prodeji. Celkem policisté zabavili přes 300 předmětů a nádob.

Foto: Reuters

Policista ukazuje zakrvácený nůž, který se pravděpodobně používal při rituálním obětování zvířat.

Tip na prohledání budovy dostali policisté na základě podaného hlášení od občana, upřesnil španělský server. Doplnil, že živí kohouti byli převezeni do zvířecího útulku. Zabavené předměty policisté analyzují v laboratoři kvůli dalšímu vyšetřování.

Případ si přezval odbor environmentální kriminality madridské policie, který jej posuzuje jako týrání zvířat. Vyšetřování čelí správkyně objektu, kterou policisté podezřívají také z nelegálního prodeje závadných a lidem nebezpečných produktů.

Objekt měl podle serveru El Mundo sloužit k náboženským praktikám vyznavačů náboženství santería. To v sobě mísí katolicismus s náboženskými prvky západoafrického etnika Jorubů. Náboženství je rozšířeno především v zemích Jižní Ameriky a Karibiku.

Zvířecí obětiny jsou v santeríi běžné. Povoleny jsou například ve Spojených státech amerických, podle rozhodnutí amerického Nejvyššího soudu z 90.let minulého století se na ně vztahuje svoboda vyznání garantovaná ústavou. Santería je zde rozšířena především mezi početnou kubánskou komunitou na Floridě a v dalších jižanských státech.

Jako Aztékové. V mexickém Senátu podřízli slepici a prosili boha o déšť

Koktejl

Výběr článků

Načítám