Hlavní obsah

Policejní člun najel na Tise do lana přívozu a udělal salto vzad

Manévr hodný přirovnání k saltu mortale předvedl policejní člun, když proplouval maďarskou obcí Timár na řece Tise v tokajském regionu. Pilot přehlédl, že nad vodou je ocelové lano, s jehož pomocí pendluje mezi oběma břehy přívoz.

Policejní člun najel na kabel a převrátil seVideo: AP

Článek

Incident, který zachytil jeden svědek na mobilní telefon, se podle serveru Telex odehrál v sobotu ráno. Od protilehlého břehu se právě chystalo odrazit plavidlo, a lano bylo proto v tu chvíli natažené nad hladinu.

Policista, který člun řídil, zjevně neměl o kabelu tušení a proplouval po řece, aniž by se snažil přibrzdit. Poměrně vysokou rychlostí najel do lana a zachytil se o něj kabinou tak, že člun udělal salto vzad, až skončil na hladině střechou dolů a břichem nahoru.

„Převrátil se na vodě způsobem, který by zahanbil olympijské skokany do výšky,“ poznamenal pobaveně server Index.hu.

Řidič neutrpěl žádná zranění a dokázal vlastními silami doplavat na břeh. Zato člun se po chvíli z větší části potopil tak, že jej musel vyprošťovat traktor. Na místo přijeli i hasiči a potápěči.

Policie se zpočátku nechtěla k incidentu vyjadřovat. Místní média se nicméně podivovala, že zatímco místní lidé dobře znají harmonogram pohybu přívozu, a tedy i časy, kdy se lano vyzvedává ze dna, policista z člunu zjevně ne.

Na Slezské Hartě se rozbil během bouřky přívoz. Loď zůstala stát

Krimi
Související témata:
Tisa

Výběr článků

Načítám