Hlavní obsah

Podezřelý z vraždy unikal policii 14 let, zradila jej červená na semaforu

Nevyřešený případ vraždy ve Virginii z roku 2010 byl nedávno znovu otevřen, protože se objevily nové skutečnosti, které ukazovaly na konkrétního pachatele. Ten se mezitím přesunul na Floridu, a pokud by neprojel křižovatku na červenou, spokojeně by si tam žil nadále.

Foto: Flagler County Sheriff's Office

Policie na Floridě zatkla podezřelého ze 14 let staré vraždy.

Článek

V roce 2010 beze stopy zmizel tehdy třiadvacetiletý Shane Donahue z vesnice Nokesville nedaleko Washingtonu D.C. Jeho ostatky se dodnes nenašly, ale vyšetřovatelé v americkém státě Virginie jej považují za mrtvého. Stejnou záhadou dlouhé roky bylo, kdo by mohl mít mladíkovo zmizení na svědomí.

Nedávno se však objevily nové informace, na jejichž základě policisté případ znovu otevřeli a obnovili vyšetřování. Stopa vedla k Timothymu Hickersonovi, jenž byl v den, kdy byl Shane viděn naposled, spatřen na cestě od mladíkových rodičů k jeho domovu. Vedle toho se také ukázalo, že má Hickerson podle všeho také podíl na vloupání do Shanova domu, k němuž došlo o pár dnů dříve.

Jenže mezitím se slehla zem i po Hickersonovi. Dopaden tak byl víceméně náhodou až před několika dny ve floridském městě Palm Coast, kde žil od roku 2022. A velmi pravděpodobně by tam v pohodě žil ještě dost dlouho, kdyby nebyl netrpělivý na semaforech.

Jednou místní křižovatkou totiž projel na červenou, což neuniklo místní policejní hlídce, jež ho ihned zastavila k silniční kontrole. Při ověřování totožnosti se ovšem ukázalo, že je na řidiče vydán zatykač. Hned na místě tak dostal želízka a byl převezen do vazební věznice bez možnosti propuštění na kauci. O jeho dalším osudu rozhodne soud ve Virginii.

V Japonsku zatkli vysoce postaveného mafiána, osudnými se mu staly kartičky s Pokémony

Koktejl

Výběr článků

Načítám