Článek
Kousnutí do preclíkového těsta mísícího se s horkým pivem je podle tvůrce receptu Marka Zablea opravdová chuťová senzace. Příprava receptu a jeho dovedení k dokonalosti ho prý stálo tři roky života. Proces je podle něj totiž zcela závislý na složení těsta a na teplotě, ve které se smaží. Zda má nějaké speciální ingredience, však odmítal prozradit.
Křupavou pochoutku s tekutým obsahem Zable oficiálně představí na velké soutěži smažených pokrmů v Texasu, která se bude konat koncem září. Pět kousků vypadajících jako ravioli bude stát v přepočtu necelých 100 korun. Texaská komise pro kontrolu alkoholu již nyní určila, že si laskominu budou moci kupovat pouze lidé starší 21 let.
Zable zatím dával do svého pokrmu tmavé pivo Guinness, ale přiznal, že uvažuje o tom, že by v budoucnu využíval nějaké světlé pivo.
"Nikdo doposud nezvládl smažit tekutinu. Chutná to, jako byste si kousli do horkého preclíku a najednou ucítíte horké pivo," uvedl kuchař, který již dříve zaujal zvláštními kombinacemi chutí, mimo jiné pálivými jalapeño papričkami plněnými krevetami.