Hlavní obsah

Písek až po krk zavalil 16letou dívku na kalifornské pláži, když hloubila díru

Drama se šťastným koncem zažili minulý týden návštěvníci pláže v kalifornském San Diegu, když šestnáctiletou dívku až po krk zavalily masy písku v díře, kterou předtím sama vyhloubila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál na pláži ve čtvrti Mission Beach. Dívku zachránili plavčíci a hasiči. Když dorazili na místo, trčela z písku jen její hlava a ruce.

„Prvním pokusem o záchranu bylo to, že jsme se ji snažili vytáhnout. To se ale nedařilo, takže na řadu přišlo kopání,“ popsal akci poručík Jacob Magness z místní jednotky vodních záchranářů.

Dívka byla celou dobu při vědomí, dýchala a komunikovala, zatímco záchranáři ji uklidňovali a na plné obrátky odhazovali lopatami písek. Vše sledoval početný dav lidí.

Asi po deseti minutách kopání se podařilo dívku vyprostit. Plavčíci jí pomohli na nosítka, než ji vyšetřili lékaři v sanitce. Žádná zranění neutrpěla a nemusela ani do nemocnice, dodal Magness podle serveru Today.

Poručík současně varoval, že kopání hlubokých děr na plážích je velmi nebezpečné, protože vzniká riziko závalu. „Ještě horší než hloubení děr je kopání tunelů,“ varoval.

Podobný případ, ovšem s tragickým koncem, se začátkem roku odehrál na pláži Fort Lauderdale na Floridě. Sedmiletá dívka a devítiletý chlapec tam kopali díru v písku, když se na ně náhle sesunuly boční stěny.

Chlapce písek zasypal až po prsa, zatímco dívku celou. Sanitka oba převezla do nemocnice, kde dívka později zemřela.

Desetiletý chlapec se málem udusil v písku, když hloubil na pláži tunel

Zahraniční

Související články

Výběr článků

Načítám