Článek
"Snažím se totiž eliminovat jakékoliv pohromy, a tak se před každým pobytem v Egyptě dostatečně zásobím léky proti nevolnostem, absolvuji důkladnou prohlídku u zubaře a pečlivě si vybírám, co si zabalím," řekla zpěvačka.
"Loni jsem objevila na střevní potíže zajímavou metodu. Každé ráno před odchodem do egyptských ulic si dám panáka domácí slivovice. Funguje to spolehlivě, a tak letos povezu celý litr," vysvětlila Černocká, která má Egypt velmi ráda.
Po návratu ji čeká dieta
Do země se zamilovala již před mnoha lety. Za svou vášeň pro exotiku neváhá posléze ani nepříliš příjemně platit.
"Bohužel mi velmi chutná arabská kuchyně, a tak jsem předem smířená s tím, že po návratu zahájím dietu. Nejvíc mi chutná lilek ve všech podobách a samozřejmě kebab. Ten si ale dávám pouze občas, neboť netuším, co do něj při přípravě zakomponovali," sdělila.
"Ke všemu ještě milují egyptské sladkosti a v dobrých hotelích mají v jídelnách vyrovnanou hromadu minimálně deseti dortů. Během prvních dní ochutnám všechny a do konce dovolené si pak dávám ten nejlepší. Většinou tak přiberu přes dvě kila. V tomto směru mi chybí disciplína," přiznala se.
Na pláže se Petra Černocká sice velmi těší, ale letos musela řešit velké dilema. V okolí její chalupy totiž začaly růst houby, kvůli nimž málem dovolenou zrušila.
"Mám černé svědomí. Začala houbařská sezóna, hřiby nám rostou rovnou za stavením. A já odlétám na dovolenou. Trpím, ale už se stalo, a tak doufám, že po návratu ještě závěr houbové exploze stihnu," věří Černocká.