Hlavní obsah

Pětiletý hoch v Bavorsku zavolal na tísňovou linku, protože nevěděl, jak dále ve videohře

Pětiletý chlapec z bavorského Rödentalu zavolal na tísňovou linku s tím, že je v nesnázích a potřebuje pomoc. Když hlídka přijela, zjistila, že hoch chtěl jen poradit, jak má pokračovat ve videohře, kterou tajně hrál na mobilním telefonu jednoho z rodičů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kuriózní výjezd policistů se podle deníku Bayreuther Tagblatt odehrál v pondělí kolem poledne. Chlapec v telefonátu uvedl své křestní jméno, věk a přibližně i bydliště, které ovšem policisté museli přesněji lokalizovat podle čísla přístroje, z nějž volal.

Po příjezdu hoch zalarmovaným strážcům pořádku řekl, že se „zasekl“ ve videohře a potřebuje poradit, jak dál. Ve školce jej prý učili, že člověk má volat nouzovou linku 110, jestliže se ocitne v nesnázích, vysvětlil bezelstně chlapec.

„Překvapení rodiče byli rozzlobení a bylo nutné je uklidňovat,“ informovala policie s tím, že „aktuální skóre chlapce ve hře není známé“.

Pařba v Pardubicích

I když je výše popsaný příběh ze sousedního Německa kuriozní, policistům nejsou případy týkající se videoher cizí. A to ani v Česku.

Například předminulý rok musela hlídka strážníků vyjíždět do jednoho rodinného domu v Pardubicích kvůli rušení nočního klidu. I když už hodiny odbily půlnoc, jednotka našla na terase jen tiše sedící rodiče, zato v podkroví „jeli čtyři mládežníci pěkně hlasitou videoherní pařbu“.

Podle strážníků se mladiství nechali příliš unést kláním v titulu Counter-Strike: Global Offensive. Narozdíl od německých kolegů byli také sdílnější a prozradili, že český tým vyhrál – a to přímo ve chvíli, kdy strážníci vcházeli do pokojíčku.

Vede Minecraft a Fortnite. Videohrám se v Česku oddávají dívky i chlapci

Hry a herní systémy

Výběr článků

Načítám