Hlavní obsah

Pes přes palubu. Po dvou týdnech se našel na pustém ostrůvku

Dojemný příběh ztraceného a znovunalezeného pejska se tento měsíc odehrál v Německu na řece Mosele. Patnáctiletá fenka jménem Famke, která žije se svými majiteli na říční lodi brázdící toky v Německu a Nizozemsku, za nezjištěných okolností zmizela a rodina se smiřovala s tím, že ji už nikdy neuvidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Páníček se domníval, že někde mezi Zeltingenem a Sankt Aldegundem (obce ve spolkové zemi Porýní Falc) skočila do vody. Pravděpodobnost, že by ji našli živou, byla minimální,“ potvrdil podle deníku Bild mluvčí policie.

Majitelé se svého zvířecího miláčka přesto snažili všemožně nalézt a v místě, kde by se mohl vyskytovat, dokonce vyvěsili plakátky. „I přes svůj věk je stále fit, takže se možná dostala na břeh. Je ale možné, že bude po takovém zážitku bojácná,“ stálo na vývěsce.

Famke, což v překladu z fríštiny znamená „dívenka“, se nakonec ukázala jako velká bojovnice. Po dvanácti dnech ji našli táborníci na neobydleném ostrůvku na Mosele u obce Zell.

Vyrozuměli říční policii, která na místo vyslala hasiče, aby fenku vyzvedli a dopravili do bezpečí. Famke ještě preventivně prohlédl zvěrolékař a dospěl k závěru, že je zcela v pořádku.

„Páníčka a paničku jsme vyrozuměli. Byli šťastní, že si mohou pro svou malou přijet,“ řekl dále mluvčí policie, který se podle svých slov s podobným případem ještě nesetkal. „Famke se tím vším v pravém slova smyslu prokousala,“ dodal.

Zázračné shledání. Fenka z Floridy se po desetiletém toulání vrátila k majitelce

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám