Hlavní obsah

Patnáctiletý autista řídil v Brémách autobus hromadné dopravy i s cestujícími

Do neuvěřitelného hazardu se v Brémách pustil patnáctiletý chlapec, který se vydával za řidiče autobusu hromadné dopravy a vozil po městě cestující, jako by byl profesionálním šoférem. Šlo přitom o autistu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vše začalo v pondělí večer tím, že se mladík jednomu řidiči autobusu představil jako praktikant jisté přepravní firmy. Přesvědčil jej detailními znalostmi z prostředí dopravy, včetně jména šéfa společnosti, informovala brémská policie v tiskové zprávě.

Řidič proto souhlasil, aby jej chlapec při jízdě městem doprovázel. Když šofér ke konci služby předával vozidlo kolegovi, představil samozvaného praktikanta jako novou výpomoc, takže mladík pokračoval i s druhým řidičem.

Při přestávce na autobusovém nádraží oba autobus opustili. „Praktikant“ se ale po chvíli vrátil, vozidlo otevřel a zahájil vlastní jízdu. Nic netušícím cestujícím na nástupišti pokynul, aby nastoupili, a zjevně je svým suverénním vystupováním přesvědčil.

Chvíli trvalo, než si skuteční řidiči autobusu všimli, že vozidlo zmizelo. Zalarmovali policii, která mladíka po chvíli zastavila.

Krasojízda teenagera si naštěstí nevyžádala žádná zranění. Jen karoserie autobusu měla pár škrábanců a zachytilo se o ni několik větviček nějakého keře.

Strážci pořádku po incidentu předali chlapce otci. „Chtěl své nadšení pro vozidla a techniku prožít, jeho dobrodružství ale skončilo neobvyklým návratem domů,“ uvedla brémská policie.

Německá policie stíhá řidičku školního autobusu, která přivázala k sedadlu desetiletého výtržníka

Koktejl

Výběr článků

Načítám