Hlavní obsah

Pašerák drog se během jednoho týdne nechal dvakrát chytit na stejném letišti

Seattle

Třiačtyřicetiletý Američan prokázal nebývalou troufalost, když byl na letišti v Seattlu zadržen za pašování drog. O pár dnů později se tam objevil znovu a opět měl v zavazadlech zakázané látky.

Foto: X - CBP

Drogy zabavené pašerákovi chycenému během týdne dvakrát na stejném letišti

Článek

O neobvyklém případu informovali američtí celníci. V polovině července na mezinárodním letišti Seattle-Tacoma zadrželi třiačtyřicetiletého Američana, který si z Amsterdamu přivezl pro dané město možná i částečně typické, ale přesto zakázané suvenýry.

V jeho zavazadlech totiž celníci objevili zhruba 5,5 kilogramu ketaminu v tekuté i práškové formě, necelý kilogram kodeinu a přibližně 80 mililitrů kyseliny gama-hydroxymáselné, což je původně přírodní kyselina, která se však za účelem léčby narkolepsie vyrábí také uměle a je zneužívána jako omamná látka s potenciálně nebezpečnými vedlejšími účinky.

Po tomto odhalení byl pašerák zatčen a předán policistům ze Seattlu. Po složení blíže neupřesněné kauce se ale zanedlouho dostal na svobodu, informovala na svých stránkách americká pohraniční stráž.

Za pár dnů se tak mohl znovu objevit na stejném letišti, když se snažil nastoupil do letadla mířícího do Londýna. A i tentokrát celníci v jeho odbaveném zavazadle objevili zakázané látky, v tomto případě však šlo „pouze“ o zhruba čtvrt kilogramu ketaminu. Byl proto zadržen podruhé a obviněn z držení ketaminu s cílem jeho nelegální distribuce.

Čínští celníci zadrželi muže, který v kalhotách pašoval přes 100 živých hadů

Koktejl

Výběr článků

Načítám