Hlavní obsah

Pár z Anglie uklidil odpadky ve své ulici, za týden přišla vysoká pokuta

Páru z anglického města Stoke-on-Trent došla trpělivost s nepořádkem na ulici před jejich domem, proto posbírali odpadky do krabice a tu postavili k popelnicím. Jenže za týden jim přišla pokuta právě za odhazování odpadků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednačtyřicetiletá Veronika Mikeová a její šestačtyřicetiletý partner Zoltan Pinter ze severoanglického města Stoke-on-Trent už se nemohli dívat na to, jak je ulice před jejich domem plná odpadků. Lidé pohazovali nejrůznější obaly i zbytky jídla, které navíc přitahovaly krysy.

Proto se Zoltan na konci dubna rozhodl je posbírat. Vzal si na to krabici, kterou naplnil a odnesl k popelnicím. V nich už však nebylo žádné místo, a tak krabici postavil vedle na zem. Zrada ovšem číhala v tom, že na ní bylo uvedeno jeho jméno.

Za týden mu tak z radnice přišla výzva k zaplacení pokuty ve výši 600 liber (přes 18 tisíc korun) za odhazování odpadků. A aby toho nebylo málo, úplně stejná obsílka přišla i jeho partnerce Veronice, přestože její jméno na krabici uvedeno nebylo.

Proti tomuto rozhodnutí se pokusili odvolat na příslušném odboru, ale neuspěli. Obrátili se proto také na občanskou poradnu, ale tam jim bylo řečeno, že „zákon je černobílý“, takže pokutu zkrátka zaplatit musí.

Veronika a Mike tak založili veřejnou sbírku, která by jim měla alespoň částečně pomoci s pokrytím pokuty, a zařekli se, že svou ulici už nikdy v životě neuklidí. „Chtěli jsme jen vyčistit ulici a toto je poděkování, kterého se nám dostalo,“ řekla Veronika webu The Telegraph a dodala, že ji tato kauza rozčílila až k pláči.

„Dříve jsem několikrát sbírala odpadky i jako dobrovolnice. Takže teď jsme udělali to samé, akorát že jsme za to dostali pokuty,“ nemůže Veronika rozhodnutí radnice stále uvěřit.

Krmila kachny, dostala pokutu

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám