Hlavní obsah

Papoušek za desítky tisíc ulétl na Jablonecku do korun stromů. Zasahovali hasiči

Držkov

Dobrodružnou výpravu do korun stromů za exotickým opeřencem mají za sebou profesionální hasiči z Tanvaldu na Jablonecku. Desítky metrů nad zemí odchytávali vzácného papouška aru, který v nestřeženou chvíli ulétl majiteli v Držkově.

Foto: Jan Kučera /HZS LBK

Vzácného papouška lapili v korunách stromů hasiči.

Článek

Zvíře, jehož hodnotu majitel vyčíslil na padesát tisíc korun, tak zachránili i před nejhorším osudem, který by exotického opeřence v přírodě nejspíš potkal.

Majitel zavolal o pomoc na tísňovou linku, když mu papoušek uletěl a usadil se v koruně stromu ve výšce nejméně deseti metrů na zemí.

Foto: Jan Kučera / HZS LBK

Za papouškem museli hasiči po žebříku.

Hasiči si přivezli k záchraně exotického ptáka automobilový žebřík. Opatřeni potřebnými ochrannými pomůckami se vypravili do korun stromů papouška nalákat a polapit. Celou dobu s nimi spolupracoval majitel, a tak se nakonec papouška Kvida podařilo zhruba po patnácti minutách přemlouvání odchytit.

Foto: Jan Kučera / HZS LBK

Papoušek už v rukách hasičů

Naštěstí byl po obědě

„Podle majitele bylo štěstí, že byl Kvido zrovna po obědě. Po krmení prý papoušci sedí klidně a nehnutě i několik hodin,“ doplnila mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jaroslava Benešová.

Než se hasiči vydali zpátky na základnu, pořídili si s Kvidem po vydařené záchraně na památku společnou fotku.

Výběr článků

Načítám