Hlavní obsah

Padl další eurojackpot. Tři miliardy putují do Dánska

Po jedenácti týdnech napjatého čekání padl další eurojackpot. Hlavní výhra stejnojmenné loterie - 120 milionů eur (téměř tři miliardy Kč) - putuje do Dánska do rukou hráče, který sázenku podal v supermarketu v kodaňské čtvrti Østerbro.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Výhru potvrdila loterijní společnost Danske Spil s tím, že výherce se zatím nepřihlásil. Za dva roky je to už podruhé, co nejvyšší možnou výhru v eurojackpotu získal hráč, který si vsadil v Dánsku. Poprvé to bylo v červenci 2022.

„Gratulujeme a těšíme se na rozhovor s vítězem,“ uvedla podle deníku Politiken generální ředitelka společnosti Malene Mølgaardová.

„Je to pro nás obrovský den oslav a předpokládám, že stejně tomu bude u výherce. Je úžasné, že Dán podruhé vyhrál hlavní cenu a že my tady v Dánsku jsme opět získali velké vítězství,“ dodala s tím, že jakmile se společnost s hráčem spojí, nabídne mu poradenské služby.

„Stejně jako všem našim vítězům velkých částek nabídneme i tomuto hráči speciální rady, které mu zajistí dobrý start do nového života multimilionáře. Taková výhra může v životě člověka vyvolat velký otřes,“ řekla dále Mølgaardová.

Čerstvému výherci dopomohla ke štěstí čísla 1, 3, 24, 43, 49 a dodatková čísla 2 a 4. Majitel výherní sázenky uhodl tuto kombinaci jako jediný.

Eurojackpot je nadnárodní evropská loterie, do níž se zapojilo 18 evropských zemí včetně Česka. Losování se koná dvakrát týdně - každé úterý a pátek. Pravděpodobnost, že hráč uhodne správnou kombinaci všech sedmi čísel, je jedna ku 140 milionům.

Americká seniorka se z jackpotu radovala předčasně. Technická chyba, řekl jí provozovatel automatu

Koktejl

Výběr článků

Načítám