Hlavní obsah

Otec instinktivně zachránil osmiměsíčního syna při děsivé nehodě v Rumunsku

Hrozivě vyhlížející nehodu, při níž řidič málem usmrtil osmiměsíčního chlapce i jeho rodiče na chodníku, vyšetřovali minulý měsíc policisté ve městě Galati na východě Rumunska. Incident, který zaznamenala pouliční kamera, jen díky instinktu otce kojence neskončil tragédií.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dramatické záběry zachytily mladou rodinku na procházce po jednom z místních rušných bulvárů ve chvíli, kdy se na ni ze silnice neřízeně valilo auto. Jeho 18letý řidič měl předtím kolizi s dalším vozidlem při přejíždění do jiného pruhu.

Auto teenagera dostalo smyk a opakovaně se převrátilo, až se dostalo na chodník a zastavilo se o zeď domu. Jen o centimetry přitom minulo mladou ženu s mužem, který před sebou jednou rukou tlačil kočárek s dítětem, zatímco v druhé ruce držel telefon a s někým hovořil.

Muž prokázal neuvěřitelný postřeh, když kočárek zatáhl k boční stěně schodiště do prodejny s pečivem, aby dítě ochránil. „Udělal jsem to, co by učinil každý rodič. Valila se na nás neřízená hromada železa. Chvíli jsem ještě počkal, abych zjistil, kam přesně jde. A opravdu, šlo to rovnou k nám,“ vylíčil muž jménem Florin vypjaté okamžiky podle serveru Observator News.

I s manželkou Mirelou stačili na poslední chvíli uskočit. „Okamžitě jsem dostala záchvat paniky. Velmi jsem se bála, měla jsem strach o dítě. Syn se trochu vylekal, plakal, ale rychle se vzpamatoval,“ řekla chlapcova matka.

Po nárazu auta do zdi budovy vyběhli zaměstnanci prodejny ven, aby se podívali, zda jsou lidé na chodníku v bezpečí. Mladá rodina vyvázla bez zranění, zatímco řidič havarovaného vozu byl v šoku. Po vyšetření nehody ale policie potrestala řidiče druhého vozidla, který prý celý incident zavinil. Dostal pokutu 650 lei (3250 Kč).

Opilý 81letý řidič v Chile se vřítil na chodník a málem zabil dívku

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám