Hlavní obsah

Osmiletý chlapec v Michiganu zachránil mladší sestře život při útoku pitbula

Osmiletý Nicolas z amerického státu Michigan se statečně postavil rozzuřenému psovi, který zaútočil na jeho šestiletou sestru Lillian. Ta sice utrpěla poměrně vážná zranění v obličeji a na krku, ale bratrova duchapřítomnost jí zachránila život.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Osmiletý Nicolas a jeho šestiletá sestra Lillian si hráli na dvorku u svých prarodičů ve městě Saginaw v Michiganu, když se u nich objevil pitbul patřící sousedům z vedlejšího domu, jemuž se podařilo překonat plot mezi oběma pozemky.

Podle matky obou dětí Rebeccy Chitwoodové tento pes už v minulosti způsobil potíže, když se z pozemku svých majitelů již několikrát dokázal dostat ven. Tentokrát však byla situace ještě o dost vážnější, protože okamžitě zaútočil na malou Lillian. Ta si z incidentu odnesla hluboké rány v obličeji a na krku a také psychické trauma.

Naštěstí nedošlo k nejhoršímu, protože pohotově zasáhl její bratr Nicholas. Když zjistil, co se děje, okamžitě se na psa vrhl, podařilo se mu ho ze sestry sundat a pak jej kopal, dokud na pomoc nepřiběhl dědeček zalarmovaný křikem svých vnoučat, popsal děsivé okamžiky server New York Post.

Lillian byla následně převezena do nemocnice a její matka později upřesnila, že jedna z ran na krku její dcery se nachází zhruba jen tři centimetry od tepny. Lékaři museli rekonstruovat oční víčko a údajně také došlo k vážnému poškození nervů ve tváři.

Podle Chitwoodové vede k uzdravení Lillian ještě dlouhá a nákladná cesta, a proto založila internetovou sbírku, aby mohla pokrýt veškeré léčebné výdaje. Ale ještě déle než uzdravení fyzické bude pravděpodobně trvat to duševní.

„Je mi z toho smutno. Dcera se teď bojí podívat do zrcadla. Bojí se na podzim nastoupit do školy, protože má strach ze šikany. A taky se bojí psů,“ popsala Rebecca Chitwoodová a zároveň apeluje na všechny majitele psů, aby za chování svých mazlíčků přijali a nesli zodpovědnost a řádně se o ně starali.

Mladík chtěl unést a zbít osmiletou holčičku, její bratr ho zahnal prakem

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám