Hlavní obsah

Osmiletá dívka si v Ohiu zajela matčiným autem na nákupy

Osmiletá dívka z Bedfordu v americkém státě Ohio byla nejprve nahlášena jako pohřešovaná, ale zanedlouho se ukázalo, že si jen od maminky půjčila auto a vydala se na nákupy do zhruba 16 kilometrů vzdáleného obchodu. Naštěstí nedošlo ani k nehodě, ani žádnému zranění.

Osmiletá řidička si autem vyjela na nákupyVideo: TMX/JUSTIN KIMERY, AP

Článek

V neděli 15. září ráno žena z města Bedford, jež leží na jihovýchodním okraji clevelandské aglomerace, nahlásila místní policii zmizení své dcery. Víceméně ve stejnou dobu pak policisté přijali hlášení o řidiči, jenž po silnici hodně kličkuje, a jeho jízdní styl je tedy dost nebezpečný.

Na podivně jedoucí auto upozornil řidič, jenž ho pozoroval ve zpětném zrcátku a po telefonu policisty informoval o situaci. V jeden okamžik jej podezřelý bílý vůz předjel a muž nevěřil svým očím. „Vypadá jako dítě!“ hlásil operátorce.

Zrak jej neklamal. Za volantem totiž seděla pohřešovaná dívka, která se rozhodla vyjet si na nákupy do obchodu řetězce Target. Na jeho parkovišti totiž policisté nahlášené auto našli a hned poté kontaktovali příbuzné, aby si malou řidičku vyzvedli. Zároveň zjistili, že při parkování sice narazila do poštovní schránky, ale k žádným dalším škodám na majetku ani zraněním jako zázrakem nedošlo.

Policejní oddělení z Bedfordu o případu informovalo s humorným nadhledem na sociálních sítích. „Konečně jsem našel ženu, která spěchá na nákupy více než ta moje,“ stojí v jednom příspěvku.

„Není jisté, co si koupila ani zda použila aplikaci pro pětiprocentní slevu, ale nechali jsme ji dopít frappuccino,“ píše se dále. Již vážně pak policisté webu Fox 8 sdělili, že proti řidičce nevznesli žádné obvinění, protože je příliš mladá. V prvé řadě jsou totiž rádi, že se při jejím výletu nikomu nic nestalo.

Devítiletému chlapci ujel školní autobus, tak si vzal matčino auto. Naháněla jej policie

Koktejl

Výběr článků

Načítám