Hlavní obsah

Opilý 81letý řidič v Chile se vřítil na chodník a málem zabil dívku

Všichni andělé strážní stáli při dívce, kterou v chilském městě Isla de Maio jen o milimetry minulo auto, jež vjelo na chodník a narazilo do domovní zdi. Za volantem vozidla seděl 81letý opilý řidič. Ač záběry pouliční kamery působí děsivě, vyvázlo dítě bez nejmenšího zranění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle serveru Cooperativa.cl se incident odehrál tento měsíc jednoho večera, kdy šla dívenka se svou matkou a bratrem po chodníku. Holčička kráčela pár metrů napřed, když náhle zneklidněla.

Vzápětí se ukázalo proč. Ze silnice se směrem k ní řítilo osobní auto, které předtím „ohoblovalo“ tři jiná vozidla.

Dívenka se nejprve reflexivně schovala za statný strom, následně ale uprchla do dvora budovy, v níž sídlí pobočka Červeného kříže. Branka byla otevřená, protože se ve stejném objektu nachází i zubní pohotovost. Dítě tak mělo prostor k úniku před pohromou.

Když hrozivou scénu zpozorovala její matka, zpanikařila, protože zpočátku nevěděla, co se s dcerou stalo. Žena rychle oběhla auto a ráda nevěřila svým očím: holčička byla nejen naživu, ale neměla ani žádné zranění.

„Starší muž jel ve svém vozidle ve stavu opilosti a střetl se třemi jinými auty, která byla zaparkována na stejné ulici. Následkem toho změnil trajektorii jízdy a narazil do budovy Červeného kříže,“ potvrdil kapitán Carlos Pérez z místní prefektury s tím, že řidič se vracel z pracovního večírku.

Incident, který mohl skončit tragédií, měl naštěstí jiné vyústění. Policie opilého řidiče zadržela, odebrala mu řidičský průkaz a vypracovala obvinění, na jehož základě se muž bude muset zodpovídat před soudem.

Opilý rakouský chirurg cestou do práce srazil autem cyklistu. Pak šel na sál a operoval tři pacienty

Zahraniční

Výběr článků

Načítám