Hlavní obsah

Opilec v Dortmundu vylezl v noci na jeřáb do výšky 45 metrů. Sundávali jej hasiči

Štěstí přeje nejen odvážným, ale i opilcům. Potvrzuje to případ 54letého muže, který se v západoněmeckém Dortmundu dostal v noci v alkoholovém opojení na stavební jeřáb do výšky 45 metrů a usadil se v kabině obsluhy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Předtím ještě dokázal přelézt plot staveniště, upřesnila policie v tiskové zprávě ke kurióznímu případu, který se odehrál v noci ze soboty na neděli.

Hlášení na tísňovou linku přijali policisté asi tři čtvrtě hodiny po půlnoci od ženy, která si všimla, že na jeřábu je nějaká osoba. Když hlídka dorazila na místo, seděl vetřelec už v kabině.

„Byl silně podnapilý, oděný jen ve spodkách a pevně přesvědčen o tom, že je jeřábníkem,“ uvedla dále policie. Zadržení v téměř 50metrové výšce bylo nemožné, policisté proto zavolali hasiče a přijela i sanitka.

Po výstupu na Kleť si dal pár piv. Pak začal napadat turisty

Krimi

Záchranáři poté vysunuli nahoru na teleskopické tyči plošinu a přesvědčovali samozvaného jeřábníka, aby je následoval dolů. Snadné to nebylo, celá operace zabrala dvě hodiny.

Když měl muž opět půdu pod nohama, stále mu nebyla dost pevná. Následný test na alkohol prokázal to, co bylo zjevné od prvního pohledu - silná opilost. K vystřízlivění putoval dobrodruh podle deníku Bild do nemocnice pod dohledem uniformovaného doprovodu.

Komu patřily lahve v kabině?

Delikventa čeká vyšetřování a sankce za neoprávněné vniknutí na cizí pozemek a zřejmě bude muset zaplatit i výjezd záchranářů. Pravidla hasičů totiž říkají, že kdo vyvolá jejich zásah z hrubé nedbalosti, musí jej také uhradit.

Pozornost vzbudila ještě jedna poznámka z policejní zprávy. Podle ní záchranáři objevili v kabině obsluhy jeřábu alkoholické nápoje. Zda si je tam vynesl opilec, nebo zda tam byly už předtím, z dokumentu nevyplývá.

Muže uvěznily plameny na střeše, zachránil ho jeřábník

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám