Hlavní obsah

Omámený medvěd padal šest metrů ze stromu do plachty

Pozoruhodnou odchytovou akci podnikli veterináři na předměstí Harrisburgu v americkém státě Pensylvánie. Objektem jejich zájmu byl mladý medvěd, který se zatoulal do rezidenční čtvrti Camp Hill a usadil se na stromě poblíž školního hřiště.

Uspaný medvěd spadl ze stromu jako hruškaVideo: PENNLIVE.COM, AP

Článek

Po nahlášení přítomnosti neobvyklého hosta vyzvaly úřady v úterý personál školy i studenty, aby zůstali doma. Preventivně ještě uzavřely přilehlou komunikaci, informovala agentura AP.

Hasiči poté přistavili pod strom výsuvný žebřík, s jehož pomocí se veterináři přiblížili k medvědovi v koruně a vystřelili na něj šipky se sedativem. Když dvouletý samec po chvíli usnul, spadl ze šestimetrové výšky dolů, kde už čekali hasiči, policisté a ochránci přírody s velkou záchrannou plachtou.

Foto: Sean Simmers, ČTK/AP

Medvěd padal ze šestimetrové výšky

Poté zvíře dostalo v injekci ještě jednu dávku sedativa a putovalo do pasti na medvědy umístěné na přívěsu. Akci zpovzdálí sledovaly desítky místních obyvatel.

Medvěd po odchytu prošel zevrubnou zdravotní kontrolou a následující den jej veterináři odvezli do volné přírody, kde jej vypustili.

Delikátní pomsta. Švéd si udělal guláš z medvěda, který jej napadl a vážně zranil

Koktejl

Výběr článků

Načítám