Hlavní obsah

Objednáno, doručeno a ihned ukradeno. Kurýr v Ohiu jen přihlížel

Neuvěřitelnou drzost prokázal zloděj ve městě Columbus v americkém státě Ohio, když si před jedním domem vyčíhl doručovatele s malým balíčkem. Kurýr zásilku položil na zápraží a zazvonil na adresáta. Než jej stačil oprávněnému příjemci předat, přiskočil pachatel, sebral balíček a utekl.

Překvapený doručovatelVideo: Reuters

Článek

Krádež ze začátku června zachytila domovní kamera. Na záběrech je vidět, jak doručovatel v klidu přichází k verandě domu. Několik metrů za ním jej sleduje zloděj, který si přetáhl přes hlavu kapuci, aby mu nebylo vidět do obličeje.

Pachatel rychle přiskočí, popadne balíček s hodinkami Apple, a jak rychle přiběhl, stejně rychle zmizel. Kurýr byl tak zaskočený, že se zpočátku nezmohl na slovo.

Když majitel domu vyšel, byl zloděj už daleko. Z místa činu odjel modrým autem. „Právě vám vzal balíček,“ řekl adresátovi bezradný doručovatel.

„Viděl jsem ho jen zezadu, jak utíká a vrací se do auta. Stále se s tím snažím nějak vyrovnat,“ uvedl podle serveru abc6 33letý Kyle Dorsch, jemuž byla zásilka určena. Krádež nahlásil policii a současně zveřejnil záznam z kamery na zvonku na sociálních sítích v naději, že někdo zloděje pozná.

Okradený příjemce doufá, že pachatel bude identifikován dříve, než někde stihne ukrást další zásilku. „Zdá se mi to neskutečné. To se mi ještě nestalo,“ dodal.

Hodinky se objevily na Facebooku

Se svými hodinkami se nakonec shledal, ale jen na Facebooku, kde je někdo už několik hodin po krádeži nabízel za 600 dolarů (13 920 Kč), zatímco na e-shopu jsou k mání za 799 dolarů (18 537 Kč).

Inzerát podle serveru NBC4 obsahoval fotografie krabice pořízené na něčím klíně v autě. Šlo o osobu v šortkách, jejichž barva se shodovala s kraťasy zloděje na záznamu domovní kamery. V záhlavní profilu stálo, že majitel účtu je „manipulátor balíků společnosti FedEx“, což je zásilková služba, jejíž zaměstnanec měl balíček doručit kupujícímu.

Jeho známý na nabídku zareagoval a prodávajícího oslovil. Ten však byl prý velmi podezřívavý, až nakonec přestal komunikovat a označil hodinky za „prodané“. „Nevíme, jestli je skutečně prodal, nebo je za prodané označil proto, že nenašel kupce,“ uvedl Dorsch.

Policisté zatkli kurýra, hamburgery pak doručili sami

Koktejl

Výběr článků

Načítám