Hlavní obsah

Obarvil se 80letý Schröder na blond? Je to jen světlo, ujistila jeho manželka

Žena bývalého německého kancléře Gerharda Schrödera Kim So-jon zveřejnila na instagramu společnou fotografii s manželem, která po letech znovu oživila spekulace o tom, zda si někdejší šéf spolkové vlády barví vlasy. K překvapení mnohých ale na snímku nemá exkancléř vlasy tmavé jako v minulosti, ale blond.

Foto: Profimedia.cz

Gerhard Schröder s manželkou Kim na snímku z letošního května

Článek

Nezvyklého odstínu si všimla i média včetně magazínu Focus s tím, že Schröder, který letos na jaře oslavil osmdesátiny, byl za svého úřadování znám svými tmavě hnědými vlasy bez šedin. Když jej jedna tisková agentura s odvoláním na jistou vizážistku nařkla, že se barví, obrátil se na soud a spor vyhrál.

Zmíněný snímek zachycuje Schrödera s Kim v cukrárně v dolnosaském Göttingenu, kde sociálnědemokratický (SPD) exkancléř kdysi studoval na univerzitě.

Čtyřiapadesátiletá Kim, která je korejského původu a pátou Schröderovou manželkou, drží na fotografii v rukou talířek s ananasovým dezertem. V doprovodném textu napsala: „Jeho absolutně nejoblíbenější zákusek - tenkrát i dnes.“

Schröderovi příznivci zahrnuli příspěvek lajky a pochvalnými komentáři, přičemž mnohým neušla světlá barva jeho vlasů. „Pan Schröder se teď barví na blond? Velmi mu to sluší,“ reagovala jedna uživatelka.

„Jak můžete v tomto věku stále vypadat tak svěže?“ otázal se další diskutující. „Abyste zůstal fit, musíte pravidelně cvičit a mít zdravou stravu,“ odpověděla Kim.

Přítrž učinila i spekulacím o barvení manžela na blond. „Ne, vlasy nejsou obarvené. Nikdy si je nebarvil. Blond je to jen díky světlu. Tmavě šedé vlasy mu sluší,“ ujistila exkancléřova manželka a připojila mrkající smajlík.

Schröder byl německým kancléřem v letech 1998 až 2005. Po ruské agresi na Ukrajině se stal terčem kritiky kvůli svým vazbám na šéfa Kremlu Vladimira Putina a účasti v řídících orgánech ruských státních firem, což mu vyneslo přezdívku „plynařský Gerd“.

SPD jej chtěla vyloučit ze strany, jejímž členem je Schröder od roku 1963, tento pokus ale ztroskotal. Navzdory zvyklostem jej vedení SPD přestalo zvát na stranické sjezdy a konference.

„S Putinem jsme rozumně spolupracovali.“ Schröder nabídl pomoc k ukončení války

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám