Hlavní obsah

Obama rozburácel sjezdovou halu narážkou na Trumpovo mužství

Bývalý demokratický šéf Bílého domu Barack Obama si pikantně rýpnul do republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Když jej v úterý cupoval před delegáty národního sjezdu demokratů v Chicagu, učinil dvojsmyslnou narážku a gesto, které by šly vyložit i jako vtip ohledně Trumpova mužství.

Barack Obama dělal narážky na velikost Trumpových genitáliíVideo: AP

Článek

Obama nejprve podpořil demokratickou uchazečku o nejvyšší funkci USA a dosavadní viceprezidentku Kamalu Harrisovou s tím, že je na tuto funkci „dobře připravena“.

Pak se pustil do Trumpa, kterého označil za „78letého miliardáře, který si pořád na něco stěžuje“.„Teď se to zhoršuje, protože se bojí prohry s Kamalou,“ prohlásil Obama.

Pak připomněl Trumpovo nařčení na adresu Harrisové, že prý zveličila početnost davu lidí, kteří si minulý týden přijeli poslechnout její projev v Michiganu. Trump tvrdil, že tento „dav neexistoval“ a že jej vytvořila umělá inteligence.

Foto: Alyssa Pointer, Reuters

Bývalý prezident USA Barack Obama na sjezdu demokratů

„Dětinské nálepkování, šílené konspirační teorie, ta podivná posedlost velikostí davu,“ pokračoval v projevu Obama, který v tu chvíli přitáhl obě dlaně na vzdálenost několika centimetrů a mezeru mezi nimi zmenšoval.

Na čtyři tisíce delegátů sjezdu v tu chvíli propuklo v hlasitý souhlasný smích. „A tak to jde dál a dál,“ dodal Obama do rozbouřené haly.

Jeho dvojsmyslné narážky si všimla řada médií. Například podle časopisu Politico chtěl Obama říci, že „Trumpova posedlost velikostí musí být pravděpodobně spojena se sexuální nejistotou“.

„Vtip Baracka Obamy o Trumpově ,velikosti davu‘ bere internet útokem,“ přidal se magazín Newsweek. „Gesto jako náznak genitálií, které jsou trochu příliš malé,“ napsal deník Bild.

Foto: Kevin Wurm, Reuters

Na sjezdu promluvila také Obamova manželka Michelle.

Trump obvinil Harrisovou z inflace za Bidenovy vlády a napadl její inteligenci

Volby USA

Výběr článků

Načítám