Hlavní obsah

Nosorožec automechanikem? Ve francouzském safari parku to jeden zkusil

Nevšední podívaná se naskytla návštěvníkům safari parku v jihofrancouzském Sigeanu, když se nosorožec přiblížil k jednomu autu a zajímal se o jeho zadní kolo. Po kratším průzkumu nabral na roh jeho plastový kryt a vyrval jej, zatímco posádka jiného vozidla se bavila a natáčela.

Nosorožec odebral autu poklici z kolaVideo: AP

Článek

Úsměvná příhoda se odehrála minulý měsíc a nyní se dostala na sociální sítě. Na záběrech je vidět, jak se tlustokožec nejprve snaží rohem trefit do otvoru poklice. Když se mu to podaří, začne tahat, ale poklice chvíli odolává.

Až po opakovaném pokusu ji vytrhne a vítězoslavně drží trofej se zdviženou hlavou. Posádka renaultu se raději nesnaží získat kryt nazpět a pomalu pokračuje v cestě areálem.

Když nosorožec odhodí poklici na zem, testuje tlamou, zda nejde o něco k snědku. Pak si kořist odtáhne mimo cestu a její další osud už není známý.

Záznam vyvolal na internetu četné pobavené komentáře. „Nosorožec zkouší vyměnit kolo. Nepohrdnul kariérou automechanika,“ poznamenal deník Bild.

Safari park v Sigeanu je 300hektarová zoologická zahrada, která byla otevřena v roce 1974. Žije v ní na 3800 zvířat, která představují asi 160 druhů. Návštěvníci mohou areálem projíždět v autech a pozorovat zvířata mnohdy z bezprostřední blízkosti.

Vlci zaútočili v safari parku u Paříže na návštěvnici a vážně ji zranili

Zahraniční

Výběr článků

Načítám