Hlavní obsah

Norská ministryně před publikem ukázala prsa, premiér to ocenil

Překvapivý výstup norské ministryně Lubny Jafferyové, která během akce tamní LGBTQ+ komunity na pódiu odhalila ňadra, obletěl celý svět. Show političky pákistánského původu, která šéfuje resortu kultury a rovnoprávnosti, následně pochválil i samotný norský premiér Jonas Gahr Støre.

Foto: Profimedia.cz

Norská ministryně kultury a rovnoprávnosti Lubna Jafferyová

Článek

Na nezvyklou prezentaci ministryně z levicové Strany práce upozornil norský zpravodajský web Nettavisen, který rovněž zveřejnil video, na němž Jafferyová vyhrnuje oblečení a ukazuje obnažená prsa, na nichž má pouze střapce zakrývající bradavky. Publikum to ocenilo bouřlivým potleskem. Vše se odehrálo během doprovodného programu akce Oslo Pride, která se konala mezi 19. a 29. červnem.

„Velmi si vážím toho, že jsem byla během Oslo Pride jmenovaná patronkou queer komunity. Je to velká pocta,“ citoval web následné vyjádření Jafferyové. „Pokud si chcete zasloužit takové ocenění, musíte se umět ukázat a nebrat se moc vážně,“ dodala.

„Myslím si, že je celkem fantastické, že máme ministryni, která do toho jde naplno a nebojí se. Takový potlesk, jakého se jí dostalo, jsem za deset let nezažil, takže je jasné, že diváci Lubnin kousek ocenili,“ rozplýval se podle listu Dagbladet jeden z organizátorů Oslo Pride Joakim Aadland.

Kladně se k vystoupení svojí ministryně a stranické kolegyně vyjádřil i norský premiér Støre. „Lubna je sebevědomý, svobodný a milý člověk, který je vítán na kulturních akcích po celé zemi. Včera byla také v Oslu a myslím, že to bylo skvělé,“ citoval jej web Nettavisen. Ohlasy uživatelů sociálních sítí na vystoupení norské ministryně byly naproti tomu spíše smíšené.

Poslanci řešili transgender. Dorazil muž, který se nechal přeoperovat na ženu a pak zase zpátky

Domácí

Výběr článků

Načítám