Hlavní obsah

Noční Plzní bloudil bobr

Plzeň

Neobvyklá podívaná se nabídla plzeňským nočním chodcům. Ve čtvrtek ve dvě ráno si to po plzeňské Lindauerově ulici štrádoval bobr. Neunikl pozornosti strážníků.

Foto: MP Plzeň

Bobr skončil v podběráku odchytové hlídky

Článek

„Zvíře si zpočátku razilo cestu po silnici, ale brzy si uvědomilo, že chodník bude pro něj bezpečnější volbou,“ uvedla mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová. Po krátkém pronásledování skončil bobr v podběráku odchytové hlídky. „Po zadržení byl s úctou odvezen na nedaleký soutok Mže s Radbuzou a vypuštěn zpět do svého přirozeného prostředí,“ podotkla Pužmanová.

Podle Karla Makoně z plzeňské záchranné stanice živočichů jde zřejmě o „starého známého“, který už bloudil po městě několikrát. „Občas bývá k vidění, jak se povaluje na nábřeží. Je možné, že ho teď vyhnala vyšší voda, kvůli níž se nedostal domů,“ řekl Novinkám Makoň. „Nebo mohlo přijít nějaké silnější zvíře, než je on, a připravilo ho o teritorium,“ dodal.

Od Radbuzy je to do Lindauerovy ulice jen zhruba čtvrt kilometru, v cestě je ale široká magistrála a také areál Plzeňského Prazdroje.

Související témata:

Výběr článků

Načítám