Hlavní obsah

Nezabrzděné auto v Malajsii vycouvalo na silnici, kde zkřížilo cestu dvěma motocyklům

Nezatažená ruční brzda měla na předměstí malajsijské metropole Kuala Lumpuru za následek kuriózní nehodu, při níž se zranili dva motocyklisté. Viníkem incidentu, který zachytila bezpečnostní kamera, byl řidič bílého SUV, který po příjezdu na dvůr servisního střediska vozidlo řádně nezajistil.

Kuriózní autonehoda v MalajsiiVideo: AP

Článek

Na záběrech z minulého týdne je vidět, jak auto nejprve vjíždí do areálu, kde zastaví. Čtyřiatřicetiletý řidič vystoupil, a nejenže nezatáhl ruční brzdu, ale nechal navíc otevřené dveře.

Auto začalo samovolně couvat, projelo bránou areálu a dostalo se zpět na frekventovanou silnici, kde do něj narazil motocyklista. SUV i poté pokračovalo v couvání a v dalším pruhu zkřížilo cestu jinému motocyklu.

Z budky servisního střediska ještě vyběhl pracovník ostrahy, který se snažil ujíždějící auto dohnat. Vozidlo bylo ale rychlejší.

„Auto vycouvalo (z areálu servisního střediska) na hlavní silnici, kde do jeho levého boku narazily dva motocykly,“ potvrdila podle listu The New Straits Times policie.

Ačkoli oba motorkáři se s nezajištěným autem střetli v plné rychlosti, vyvázli údajně jen s lehčími zraněními.

Malajsie má podle agentury AP jednu z nejvyšších úmrtností na silnicích mezi asijskými zeměmi. V posledních letech tam ročně zemře při dopravních nehodách více než šest tisíc lidí. Za hlavní faktory vysoké nehodovosti úřady považují špatnou disciplínu na silnicích a její nedostatečné vymáhání.

Britští policisté dvakrát úmyslně najeli do krávy. Incident řeší i ministr vnitra

Koktejl

Výběr článků

Načítám