Hlavní obsah

Newyorské bistro nabízí sýr z mateřského mléka

New York
Aktualizováno

Originální lahůdku začal zákazníkům nabízet Daniel Angerer, šéfkuchař newyorského módního bistra Klee Brasserie. Lidé mohou ochutnat sýr s fíky a paprikou vyrobený z mateřského mléka jeho manželky. Napsal to list The New York Post.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Newyorské bistro nabízí sýr z mateřského mlékaVideo: Reuters

Článek

Podle Angerera začali zákazníci o jeho podomácku vyrobený "lidský sýr" žádat poté, co se ve svém internetovém blogu svěřil, že se pokouší ho vyrobit.

"Telefon nám tu neustále vyzváněl," říká. "A tak jsem připravil malé jednohubky z mateřského mléka s fíky a maďarskou paprikou. Chutná trochu jako kravský, je nasládlý," dodává s tím, že na chuti sýra se projeví jednak to, s čím je podávaný, ale také to, "co matka jedla".

Kvůli nízkému obsahu bílkovin ale sýr příliš dobře netuhne, a tak do něj stejně musí míchat trochu kravského mléka, vysvětluje.

Reakce těch, kdo sýr ochutnali, prý byly převážně dobré, ale mnozí zákazníci byli moc "cimprlich", aby si vzali. "Myslím, že spousta kritiky souvisela s kombinací sexu a sýra, ale... prsa přece jsou na to, aby dělala jídlo," říká Angererova manželka Lori Masonová, matka jejich desetitýdenní dcery Arabelly.

Místní zdravotní úřady nicméně nejsou z nového sortimentu nijak nadšené a radí Angererovi, aby přestal sýr z mateřského mléka zákazníkům nabízet. Výrobek by podle nich neměl být určen k veřejné konzumaci.

Související témata:

Výběr článků

Načítám