Článek
Restauraci založil před necelými třemi stoletími Španěl James Botin spolu se svou manželkou a původně se nazývala Casa Botin, název Sobrino de Botin se používal od doby, kdy ji zdědil Botinův synovec Candido Remis.
Interiéry madridského podniku jsou velice stylové, jeho součástí je i rozsáhlý vinný sklep či staré dřevěné schody. Největší specialitou jídelníčku je pak pečené selátko „cochinillo asado“, o kterém se zmiňuje ke konci svého románu Fiesta (The Sun Also Rises) i Ernest Hemingway. Mezi další vyhlášené pochoutky patří například uzená iberská šunka či mladí úhoři.
Povečeřet v nejstarší restauraci světa strávníky překvapivě nebude stát žádné horentní sumy. Menu, které se skládá z česnekové polévky s vejci, pečeného nadívaného selátka a pečiva, zmrzliny, vína a piva či minerální vody vyjde v přepočtu na méně než tisíc korun.