Hlavní obsah

Nejošklivějším psem pro rok 2024 se konečně stal osmiletý pekinéz Wild Thang

Nejošklivějším psem pro letošní rok se konečně stal osmiletý Wild Thang, jemuž vítězství v této soutěži v minulosti již několikrát uniklo jen velice těsně. Následky na něm zanechala psí nemoc, kterou se nakazil ještě jako štěně.

Titul Nejošklivější pes na světě získal pekinéz Wild ThangVideo: Reuters

Článek

Na veletrhu v kalifornském městě Petaluma se konala již tradiční soutěž o nejošklivějšího psa roku. Letos si titul odnesl osmiletý pekinéz Wild Thang , který se v předchozích letech již třikrát umístil na druhém místě. Původně pochází z Los Angeles, ale nedávno se společně se svou majitelkou Ann Lewisovou přestěhoval do Oregonu.

Jako štěně se nakazil psinkou, v důsledku níž mu podle Ann Lewisové nedorostly zuby, takže má neustále vyplazený jazyk. Jeho srst má rovněž k dokonalosti dost daleko a v přihlášce do soutěže také stálo, že mu „zadní noha pádluje 24 hodin denně“.

Navzdory těmto potížím je však Wild Thang podle Ann Lewisové šťastný a spokojený a sama jej označuje přídavným jménem glugly, což je spojení anglických slov glamorous a ugly, ve volném překladu tedy zároveň hezký i ošklivý.

Soutěž o nejošklivějšího psa se koná již téměř padesát let, ale jejím záměrem rozhodně není dělat si psinu ze psů, kteří moc krásy nepobrali. Hlavním cílem je přimět veřejnost k adopcím z útulků, zejména pak co se týče již starších psů, namísto toho, aby si lidé pořizovali psí mazlíčky z takzvaných množíren, zdůraznila agentura AP.

Australanka vyhrála soutěž o nejošklivější trávník na světě. Manžel ji opustil i se sekačkou

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám