Článek
Server TasteAtlas u polské tlačenky uvedl, že obsahuje celou řadu ne zrovna žádoucích ingrediencí, mimo jiné například různé odřezky, kůži, krev nebo také zpracované hlavy a tuk z drůbeže či hovězího a vepřového dobytka.
Mezi nejhoršími produkty se umístil i další polský výrobek. „V žebříčku 79 nejhůře hodnocených masných výrobků mezinárodní kulinářští experti přidělili 67. místo dalšímu polskému produktu – bůčku,“ informoval polský server Wirtualna Polska.
Ten zároveň doplnil, že pomyslné druhé místo mezi nejhoršími masnými výrobky obsadil slovenský liptovský salám, následovaný americkou šunkou Smithfield, která je známá především ve státě Virginie.
Na dalších místech v první desítce skončily francouzská klobása Andouille de Guéme, chorvatská vepřová tlačenka a maďarská huspenina Disznósajt. Za nimi pak následovaly čtyři německé výrobky: Sülzwurst, Halberstädter Würstchen, Thüringer Leberwurst a Teewursta.