Hlavní obsah

Nejfloridštější věc, jakou kdy viděli. Mladík si otevřel pivo o zuby aligátora

Několik mladíků se na Floridě rozhodlo užít si den na vodě, a tak si vyjeli na malé loďce. Pod ostrým sluncem však dostali žízeň a jednoho z nich nenapadlo nic lepšího než otevřít plechovku piva o čelist živého aligátora.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Není jasné, kdy a kde přesně video vzniklo, nicméně není pochyb o tom, že mladík zachycený na záběrech si počínal značně nerozvážně, když se rozhodl otevřít plechovku piva o aligátoří zuby. Asi ani netřeba hloubat nad tím, proč ji neotevřel normálně, protože zjevně šlo o klasickou hecovačku.

Mladý muž se naklonil přes okraj plavidla a nejprve se několika pohyby snažil aligátora přilákat. Ten záhy připlaval s otevřenou tlamou, čehož mladík využil k tomu, aby plechovku propíchl o jeho zuby, a následně ji podal jednomu z parťáků na palubě.

Komentáře pod hojně sdíleným videem se zhusta shodují, že jde o tu nejfloridštější věc, jakou kdy viděli. Narážejí tím na pověst takzvaného Florida Mana, jemuž se připisují nejrůznější šílené a bizarní kousky na základě zpráv, že přesně takové věci se dějí nejčastěji právě na Floridě. Tento fenomén má dokonce již své vlastní chlapácké hry, o nichž jsme psali na začátku letošního roku.

Indonéský rybář se již 26 let kamarádí se čtyřmetrovým krokodýlem

Koktejl

Ale přestože mladík z videa přinejmenším z bezprostřední interakce s aligátorem vyvázl bez sebemenšího škrábance, mohl by mít jiné problémy, a to s floridskými úřady. Web New York Post totiž upozornil, že podle tamějších zákonů je zakázáno volně žijící aligátory jakkoliv obtěžovat, rušit nebo krmit.

I mláďata jsou bleskurychlá

Podle odborníků je zásadní držet si od těchto zvířat co největší odstup, aby se necítila nijak omezená či ohrožená. „Jsou rychlejší, než vypadají, a pokud je to nutné, budou se zuřivě bránit,“ píše se na stránkách Everglades Holiday Parku, jenž pro veřejnost organizuje plavby floridskými mokřady, při nichž mohou pozorovat nejen aligátory.

Lidé z tohoto parku také upozorňují, že ani aligátoří mláďata nejsou neškodná, protože mají bleskurychlé reakce a mohou údajně běžet rychlostí až přes 20 kilometrů za hodinu.

Chlapské hry oslavují křupanství, zločin a všemožné stereotypy

Koktejl

Související články

Na Floridě se vylíhl vzácný bílý aligátor

Floridský aligátoří park Gatorland Orlando minulý týden oznámil, že mezi svými zvířaty přivítali mládě s velmi vzácnou pigmentovou poruchou. Na světě je známo...

Výběr článků

Načítám