Článek
Ten nejdelikátnější a zároveň nejdražší dezert nese název Frrrozen Haute Chocolate, obsahuje 24karátové švýcarské zlato a 23karátový jedlý list jak jinak než ze zlata. Restaurace nabízí dále například drahé pudingy či zmrzlinové poháry s cenou okolo 19 tisíc korun.
Veškeré z těchto „levnějších“ dezertů je nutné objednat s dvoudenním předstihem, zájemci o půlmiliónový Frrrozen Haute Chocolate však musí restauraci dát vědět dva týdny předem. Cena tohoto dezertu však zahrnuje i hodnotné položky navíc, které nejsou k jídlu.
„Frrrozen Haute Chocolate podáváme v křišťálovém poháru a dále celé ve zlatě. Dezert také obsahuje diamantový náhrdelník. Nezbytné je jedlé zlato a dále slavný Serendipity mražený čokoládový mix, který obsahuje 14 nejvzácnějších a nejdražších druhů kakaa z Afriky a Jižní Ameriky. Přidáme i našlehaný krém a nejdražší pralinky La Madeline au Truffle, které stojí 47 tisíc korun za téměř půl kilogramu,“ uvedl šéfkuchař restaurace Joe Calderone.
Dezert je navíc servírovaný na zlatém podnose se lžičkou s drahokamy za 264 tisíc korun, tu si zákazník může vzít domů i spolu s diamantovým náhrdelníkem.