Článek
Restaurace má v nabídce obří hamburger už od roku 2008. V té době ovšem vážil „pouhých“ 61 kilogramů. V průběhu let však stále rostl, až se minulý čtvrtek dostal na zmíněných 153,3 kilogramu a na výslednou cenu 2000 dolarů (36 000 korun). Asi 45kilogramová žemle však kromě velkého kusu masa obsáhla například 6,8 kg salátu, 13,6 kg slaniny, 13,6 kg rajčat a 16,3 kg sýra.
„Podávají se k němu ještě hranolky a nápoj,“ řekl manažer restaurace Jason Jones.
Kdo by ale měl ještě pomyšlení na hranolky, když samotný cheeseburger měří téměř metr na výšku a obsahuje celkem 540 000 kalorií, což pokryje 270 doporučených denních dávek kalorií? Snad ani ten největší jedlík, a potvrzuje to i fakt, že si menu v restauraci ještě nikdo neobjednal, uvedl deník The Detroit News.
Kdo neuvidí, neuvěří
Lidé jsou však podobnými výtvory fascinováni. Není tedy divu, že se na odhalení rekordního hamburgeru, jehož výroba v běžném vybavení kuchyně trvala dlouhých 22 hodin, přišlo podívat mnoho diváků.
„Musela jsem to vidět. Kamarád mi o tom řekl, ale já mu vůbec nevěřila,“ řekla jedna z divaček, Sherrie Van Hornová z Monroe.