Hlavní obsah

Naháč pobíhal za letu po letadle. To se muselo vrátit

Let australské aerolinky Virgin Australia z Perthu do Melbourne se musel v pondělí večer po hodině letu vrátit. Důvodem byl naháč, který pobíhal po letadle a srazil na zem člena posádky. Po návratu do Perthu si jej převzala policie.

Foto: Profimedia.cz

Letoun společnosti Virgin Australia

Článek

Let z Perthu do Melbourne normálně trvá kolem tří a půl hodiny, píše deník The Guardian. V pondělí večer se ovšem podle mluvčího aerolinky muselo letadlo po hodině vrátit kvůli „rušivému pasažérovi,“ kterého si pak odvedla policie. „Bezpečnost našich hostů a posádky je naší nejvyšší prioritou a zasaženým hostům se upřímně omlouváme,“ uvedl mluvčí, aniž by zmínil, jak přesně byl zmíněný pasažér „rušivý“.

To zveřejnila až australská federální policie, jejíž „strážníci zadrželi muže poté, co údajně za letu proběhl nahý letadlem a srazil na podlahu člena posádky“. Pasažér Sterling, jenž uvedl jen své křestní jméno, vypověděl, že přibližně hodinu po startu „zničehonic slyšel pobíhání v chodbičce a ten chlap na sobě neměl žádné oblečení a prostě upaloval ke kokpitu“.

Třiadvacetiletý důlní inženýr Sterling též zmínil, že se nejprve vyděsil, že by mohlo jít o teroristický útok. „Nejprve si řeknete, panebože, mohl by to být útok. Je vážně znepokojující být v takové situaci v letadle. Jeden dobrodinec, takový velký chlap v byznys třídě, okamžitě vyskočil, aby zasáhl, a pak se zvedli další dva chlapi a srazili ho (naháče) na zem.“

Další z pasažérů vypověděl, že nahému běžci „zničehonic hráblo a začal po letadle pobíhat tam a zpátky a mlátit na dveře kokpitu“. Po sražení na zem mu byla nasazena pouta a byl odveden do zadní části letadla. Po návratu do Perthu byl odvezen na vyšetření do místní nemocnice, kde nadále zůstává. Před soud by měl předstoupit v červnu, přičemž obvinění proti němu ještě nebyla finalizována.

Kamera zachytila záběry nouzového přistání cessny v Sydney

Svět

Výběr článků

Načítám